28 syyskuuta 2015

REISSUSSA: TUKHOLMA

Moikka ♥ Se ois toisiks viimesen reissupostauksen vuoro ja nyt päästään kivoimpaan eli Tukholman tunnelmiin. Kuvat on taas kokonaan muokkaamattomia, mutta eipä annetan sen häiritä.

Saavuttiin aamukymmenen aikoihin Tukholman satamaan. Ilma oli sateinen, joten varustauduttiin sateenvarjojen kera. Päätettiin säästää rahaa ja kävellä keskustaan. Lähettiin talsimaan kohti kauppoja tietämättä tarkalleen mistä niitä löytyy. Onneks toisen perheen naisilla oli kartta ja kokemusta mukana. Mentiin vanhan kauungin kautta ja saatiin ihastella upeita katuja ja rakennuksia. Nähtiin kuninkaanlinna ja sen sisäpihallakin kävästiin.





 







Pikasten kuvailujen jälkeen jatkettiin matkaa reippaasti. Pari kertaa pysähdyttiin kattelemaan karttaa ja pian huomattiin olevammekin jo ihan katujen vieressä, jossa oli pikkuputiikkeja ja siitä vähän matkan päässä isompiakin. Päätettiin skipata suosiolla sellaset liikkeet, joissa voidaan usein käydä omalla paikkakunnalla. Kierreltiin ensin hetken eri kauppoja ja tehtiin hyviä löytöjä. Tässä vaiheessa ei kamera laulanu kovin ahkerasti, koska meidän piti koko ajan vahtia kelloa ja siirtyä melkeen juoksujalkaa paikasta toiseen. Tehtiin sopimus myös, että yritetään päästä mahollisimman vähillä sovittamisilla ajan säästämiseksi. Jossain välissä alko jaloissa jo tuntua ja maha murista, joten päädyttiin safkaamaan Burger Kingiin, jossa oli muuten ekaa kertaa. Ruoka oli ihan okei ja jälkkärit kuulosti mainioilta, mutta kaikki oli pääruuan jälkeen niin täysiä, että jätettiin ne välistä. Tämän jälkeen oli aikaa vielä vajaa pari tuntia. Tsekattiin vielä muutama putiikki ja alettiin metsästämään pientä ruokakauppaa, että saadaan laivaan illaks ja aamuks evästä. No, ei löytyny. Jotai pientä saatiin raavittua parista R-kioskimaisesta paikasta ja sitten löydettiin leipomo, josta ostettiin calzonet ja oli vielä aivan pakko ostaa mutakakut. Tuola paikassa meinas tulla kielimuuri vastaan ja tilanne oli todella huvittava ja nolo. Yritettiin tilanteessa pärjätä sekottamalla ruotsia, enkkua ja suomea. No, onneks saatiin jotenkuten tilanne selväks ja eväät laukkuun, Tämän jälkeen sitten reippailtiin edelleen sateessa takasin satamaan ja Tukholma oli nähty.








Tuola Tukholmassa tarvis vähintään sen pari päivää, että ehtis nauttimaan siitä fiiliksestä ja tutustumaan paikkaan paremmin. Nyt oli koko ajan kiire, hyvä että kuvia ehti ottaa. Ois niin siisti vaikka yhtenä päivänä kierrellä vanhaa kaupunkia rauhassa ja käydä kahviloissa. Toisen päivän pystyis vaikka painottaa shoppailulle. Mutta kaikenkaikkiaan reissu oli erittäin onnistunut hyvin menemisen ja laadukkaan seuran johdosta! ♥ Eipä paljoo vesisateet haitannu, vaikka kivempihan ois aurinkoinen sää ollu. Voisin lähtee uudestaan vaikka samalla porukalla. Kiitos vielä.

Tähän loppuun pieni mielipidegalluppi, Oisko paha, jos tekisin videon ostoksista ja laittaisin loppuun vaan niistä kuvat? Vaatteista on niin hankala ottaa hyviä kuvia, niin että sais jotai kokonaiskuvaa ja en jaksa kyllä kaikkee päälläkään kuvata.

10 kommenttia:

  1. Voi tukholma kuulostaa nii kivalta paikalta! Sinne pitää päästä mahollisimman pian kyllä.
    Ja hei joo teeppä videolla se ostosten esittely, niitä on aina kiva katella! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä tosi hieno ja kivanolonen paikka eli suosittelen käymään!
      Kiva, jos video miellyttäis, toteutan sen :)

      Poista
  2. Voihan käääkk tätä reissukuumetta.. xd sisko ja serkku lähtee lämpimää viikoloppuna ja arvaa olinko kade ku varasin niitä niitte kanssa.. :D noh kyllä sitä vielä joskus, tää on ihana postaus ja ihanat kuvat❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi eii xdd joo joku lämmin paikka kelpais kyllä matkakohteeks mullekki, varsinki ku en oo ikinä käyny!
      Kiitos ❤️

      Poista
  3. joo video ois just kiva! pitäs itekki saada aikaan reissu tuonnepäi.. :) -jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ja voin luvata :-) joo kannattaa mennä käymään jos on mahiksia!

      Poista
  4. Wow, upeita kuvia ja paikkoja!. Rakastuin tohon yhden kuvan oveen, mitä vasten seisot. IHANA<3 Vaikkei se nyt mitenkääne erikoinen oo mutta ihana silti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kommentti! ❤️ toi ovi on kyllä kieltämättä tosi hieno.

      Poista
  5. ihania kuvia :3 haluun kyllä joku vuosi kokee tukholman uudestaan, nii hyvät muistot jäi parin vuoden takaselta reissulta.

    haha, voin kuvitella ton tilanteen ku olitte ostamas niitä mutakakkuja ja sääditte kielen kans. mut tollasista jää just hyviä muistoja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :3 joo suosittelen ja haluaisin kyllä itekki uudestaan ja tällä kertaa pidemmäks aikaa.
      Haha toi se oli kyllä niin hauska tilanne :DD

      Poista

Miltäs maistui? Kiitos kommentistasi. ♥