17 syyskuuta 2015

REISSUSSA: LAIVA


Heiii ♥ Täällä ollaan reissupostausten kakkososan kera. Tähän alkuun täytyy sanoa, että mun niin ärsyttää, tää kone jotain temppuilee ton Picasan kanssa ja muokkaa ne sielä jotenki niin että kuvasta häviää muokatessa osa... Senpä takia tän postauksen kuvista vain muutama ensimmäinen on käsiteltyjä ja loput ei. Otin sielä kuvia vielä aika nopeesti kiireen takia tai ei niinkää laivassa ollu kiire, mutta joka paikassa muualla. No, koittakaa kestää huonommat kuvat, mäki koitan.

Mutta mennäämpäs itse asiaan. Me siis lähettiin ensimmäisen Helsingissä vietetyn päivän jälkeen kello 17.30 laivalla lipumaan Tukholmaa kohti. Matka yhteen suuntaa kesti aina noin 9,5 tuntia ja suurimmaksi osaksi siis yöllä. Päästiin laivaan turvallisesti eikä onneksi ilmenny missään vaiheessa mitään ongelmia. Mentiin ihan ensimmäiseksi raahaamaan kamat hytteihin laivan alimpaan kerrokseen ja voin sanoa, että se portaissa ramppaaminen tuntu. Hytit kakkoskerroksessa ja yleiset tilat kuutos- ja seiskakerroksissa. Levättiin hetki hyteillä monen kävellyn kilometrin jälkeen laivan pysyessä vielä satamassa. Mentiin laivan lähdon aikoihin kannelle kattomaan maisemia, oli muuten kivan näköstä. Aurinko porotti lämpimästä eikä siinä vaiheessa tuullut paljoa, joten kannella viitti ollakki aika kauan. Ohitettiin muun muassa joku hieno kirkko ja Suomenlinna. Jossain vaiheessa siirryttiin sisälle ja käytiin ostamassa syömistä, koska oli jo vähän nälkä. Mä otin äitin kans puoliksi jonku kanapaninin ja se oli ihan ok. Kierreltiin kattomassa vähän paikkoja ja tutustumassa laivaan. Ostettiin tax free -myymälästä karkkia ja mentiin hytteihin syömään ja oleskelemaan. Jossakin kohtaa V ja tytöt tuli kans meidän seuraksi ja höpöteltiin meidän hytissä vaan kaikenlaista. Lähettiin sitten vielä istumaan iltaa seittemänteen kerrokseen. Käytiin tyttöjen kanssa kannellaki vielä ja sielä oli jollain tapaa pelottavaa, koska ei näkyny mitään muuta kuin toinen laiva jonkun matkan päässä ja reunalta suoraan alas kurkistaessa valkosia aaltoja. Vissiin jossai vaiheessa tultiin avomerelle, koska laivan rupesi tasasen varmasti keikkumaan. Koko porukalla tuli vähä huono olo, joten kellon ollessa jo varmaan vajaa ykstoista päätettiin syödä vaan iltapala (joka oli Hesasta ostettu) ja mennä nukkumaan. Mä sain nukuttua sinä yönä kohtuullisen hyvin, mutta heräilinkin kyllä.












Tukholmassa shoppailun jälkeen oli aika palata Helsinkiin. Matkaan lähdettiin nyt tunnin aikasemmin. Parkkeerattiin ittemme moneksi tunniksi yhen ikkunan eteen kattelemaan maisemia. Mentiin oikeesti monta monta tuntia pelkästään Ruotsin rannikkoa pitkin. Jossain välissä käytiin jumpun kanssa ostamassa vähän tuliaisia (hups, vois tosiaan antaakki ne) ja muuta juttua. Pimeän tullessa ja estäessä maisemien kattomisen lähettiin koko sakki ostamaan karkkia kotiinvietäviksi. Tultiin siinä kaupassa ollessa avomerelle ja laiva alkoi keikkua nyt pahemmin kuin ekalla matkalla. Lähettiin hytteihin makaamaan ja aateltiin sitten menevämme ylös vielä sen jälkeen, mutta keikkuminen vain jatkui, joten jäätiin nukkumaan. Aamulla herättiin kuulutukseen, että laiva on puolen tunnin päästä maissa, haha.






c) Jensku
Laivalla meno oli ihan kivaa, mutta oikeestaan sielä ei hirveesti ollu tekemistä. No onneksi se Tukholmassa käynti oli se the juttu, mutta siitä saatte kuulla seuraavassa reissupostauksessa ;)

6 kommenttia:

  1. tän postauksen myötä tuli sellane fiilis et eiköhä joku kaunis viikonloppu oteta ja lähetä meiä kaheksikolla laivalle? OIKEESTI xd ei iha heti nyt ehkä mut muutaman kuukauden päästä. kuulostaa nii kivalta reissulta! edelleen ootan uusia postauksia tästä reisuusta :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hei vois olla oikeesti hyvä idea xd laivallaki oli kyllä ihan jees, mutta ehkä parasta oli kumminki sielä Tukholmassa! niitä tulossa varmaan ens viikolla :3

      Poista
  2. Tuli niin ikävä laivareissuja ku luin tän!! xd Niissä on tietty fiilis.♥
    Viimesimmästä reissusta jäi kyllä vähän pelottavat muistot ku aallot oli niin kovat (oli siis syysmyrsky) että ne löi toisiks ylimmän kerroksen hyttien ikkunoihin jossa me oltiin.. Se oli aivan tosi pelottavaa ku tuns kun se laiva meni ylös ja alas sillee keinuvasti, hui :o Mutta se oli silti huippu reissu ja ei enää jälkikätee pelottanu haha. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi eii xd jep ♥ hui kauhee kuulostaa pelottavalta ja siltä että tulis ihan sika huono olo! Toivottavasti ei kumpikaa mennä ikinä enää sellasella säällä laivalle... onneks oli sitte kumminki huippu reissu :)

      Poista
  3. ooi kuulostaa niin kivalta reissulta ja varmasti onki ollu :) seuraavia postauksia ootellessaaa

    VastaaPoista

Miltäs maistui? Kiitos kommentistasi. ♥